Julafton & födelsedag
Då var juldagarna över, och vilka intensiva dagar det har varit! 
Jag åkte ju på en smällförkylning i början av julveckan som faktiskt fortfarande sitter i lite, men min jul var verkligen helt underbar. På julafton åkte vi hem till mina föräldrar vid 12-tiden där vi tillbringade några timmar tillsammans med mina föräldrar, bror och mormor. Det var roligt att mormor kunde vara med i år, hon lider nämligen av en demenssjukdom och brukar orka med julafton lite olika beroende på dagsform, men hon orkade allt med grötmiddagen, julklappsutdelning och att sitta med oss i några timmar och hon verkade allt ha det trevligt!
Är det inte lite lustigt hur ens syn på julafton ändras med åren? När man var liten handlade ju mer eller mindre hela julen om julklappar och god mat, nu prioriterar man familjen mer och personligen uppskattar jag julklapparna på ett annat sätt. Det är ju absolut inte så att man inte uppskattade julklapparna när man var liten, men nu uppskattar man självklart det materiella som får, men även tanken och ansträngningen bakom varje present.
Om man ska gå in på julklapparna så fick jag bl.a. en gosig morgonrock (som jag mer eller mindre bor i numera), Ernst Kirchsteigers kokbok, stekpanna, köttermometer (märks det att matlagning är ett växande intresse?) och badtillbehör. Senare på eftermiddagen kom min faster med sambo och båda kusinerna. Vi tillbringade kvällen med att dricka glögg, äta julmat och spelade julklappsleken.
Visst brukar man vara helt slutkörd när väl den 25 december kommer? Det man helst vill göra är ju bara att lulla runt hemma och inte hitta på något speciellt. Jag fick bara dega hemma till eftermiddagen innan det blev kvällsjobb 14.15-21.30 - inte något som stog högt upp på min önskelista direkt, men det blir ju ändå en del välbehövliga extrapengar under julhelgen.
Sedan kom min födelsedag den 26:e - vilket inleddes med jobb 07.00-16.00. Kollegorna bjöds på tårta, jag fick lite födelsedagssång och när jobbdagen var slut blev det full fart hem för att hinna slänga ihop en tårta till gästerna som skulle komma vid 17-tiden. Jag hann montera ihop en marsipantårta, snabbduscha och slänga på mig anständiga kläder nästan innan första gästen knackade på dörren - haha, nästa år får jag nog ha lite mer tid att fixa iordning allt!
Det blev ett trevligt firande med närmsta släkten och bästa vännen med sambo och son som kom över några timmar. Fick öppna några paket och även då blev jag så glad över de genomtänkta presenterna - bland annat mer badgrejer, presentkort på tjejkväll med Emma, en fin scarf m.m. Jag är som sagt tacksam över alla saker som jag fick, men om jag får välja vilken present som jag blev gladast över så var det den här från Sanel:
När vi förlovade oss så friade Sanel med ett armband istället för en ring, då han vet att jag inte är så förtjust i ringar egentligen. Jag hade armbandet på mig hela tiden, men så försvann det någonstans utomhus i våras, vilket såklart var väldigt trist! Men så fick jag ett nytt armband i födelsedagspresent - hur gulligt är inte det på en skala?!
Sedan i söndags har jag bara varit ledig den 27:e och har nästa lediga dag på måndag. Kan konstatera att det skulle ha varit väldigt skönt att ha varit ledig på juldagen, har nog inte riktigt hunnit vila upp mig efter julen och har varit slut efter jobbet hela veckan (därav det här väldigt sena jul-inlägget) - men bara imorgon kvar så får jag sova på iallafall måndag.
Hoppas att ni har haft en trevlig jul!