En väldigt lång dag
Igår lyckades jag med att halka omkull på en isfläck på jobbet. Sedan jag var 16 år har jag dragits med knäskador och har ramlat 1-2 gånger per år och då dragit på mej alltifrån broskskador och sprickor till uttänjda senor och rejäla blödningar.
När jag fick hjälp att komma upp på benen av 3 snälla människor som kom rusandes trodde jag först att jag för en gångs skull klarat mig undan skador, men när adrenalinet lagt sej började knät göra riktigt ont. Jag lyckades linka några meter till en stolpe och sen kom jag inte längre, jag kunde inte stödja på vänster ben.
Så jag halkade vid 10-tiden, fick hjälp av några underbara kollegor att komma iordning och skjutsades till vårdcentralen. Läkaren petade lite på knät och konstaterade direkt att han fick skick mej vidare till röntgen då det gjorde så otroligt ont. Jag spenderade någon timme på röntgen innan dom i sin tur skickade mej vidare till akuten.
Jag chekade in på akuten vid 13.30-snåret och fick äntligen träffa en bra läkare vid 02.00. Han gjorde ett försök att tömma mitt knä på blod och vätska (vilket utan att överdriva var den värsta smärta jag varit med om) men det kom inte ut mer än typ 1/2 matsked blod, tydligen hade resten av blodet gått in i mjukdelarna runt knät och gick inte att dränera.
Förutom en stor blödning så här jag också fått en fraktur på knäskålen, som ska få självläka, och kanske något på ett ledband. Läkaren ska ordna med mr-röntgen i veckan så får vi se hur det ser ut. 
Så gårdagen var väl inte direkt den bästa dagen i mitt liv om man säger så. Förutom frukost vid 6 tiden så bestod maten under dagen av1 äpple och 2 smörgåsar, hunger i kombination av smärta och lååång väntan är inte någon vidare kombination. Men det lyfte upp dagen att jag var omgiven av så snälla och trevliga människor - allt från de tre personerna som kom och hjälpte mig när jag föll, till mina kollegor och all sjukvårdspersonal som var trevliga och tillmötesgående. Och hade jag inte haft med mej Sanel så hade dagen varit betydligt värre.
Idag känns benet lite mindre svullet och gör inte lika ont - kyla, högläge och lite linkande i lägenheten är det som gäller ett tag framöver.  Tur att jag har en omtänksam make som tar hand om mej 💙