Kaninerna
Då har kaninerna varit hemma hos oss i snart 2 veckor, och allt går hur bra som helst! Vi har dessutom kommit på namn till dom: den större har fått namnet Zelda - just för att namnet passar på en lugn, snäll kanin. Och den lilla har fått namnet Buffy från min favoritserie och för att hon liksom karaktären är liten och tuff.
Under de första tre dagarna fick de vara i kaninburen för att landa lite i sitt nya hem och komma ut och hoppa på den inglasade balkongen någon timme om dagen. När dom blivit lite mindre blyga märktes det ganska snabbt att dom tyckte att det var tråkigt att vara i buren så för tillfället får dom hoppa bäst dom vill på balkongen - väldigt praktiskt med tanke på att det inte finns en enda sladd därute och lite äldre möbler som inte gör så mycket om dom skulle tugga lite på. Hos uppfödaren bodde dom ju som sagt utomhus och har därför riktig vinterpäls, så det är för varmt för dom att bo inne just nu - men tanken är att dom ska bli frigående i lägenheten sen om någon månad om allt går bra.
Att skaffa kaniner är verkligen något bland det bästa beslutet som vi har gjort, dom är så fruktansvärt söta och härliga! (Haha, jag har verkligen blivit en 'crazy bunnylady') Och det är så roligt att bygga upp en relation med dom. Lite smått otålig är man - helst hade jag ju velat gosa med dom i knät jämt typ och önskar att dom var ännu mer sociala. Men på lite mer än 1 vecka så har dom ändå gått från att mest ligga i buren till att komma fram och springa kring benen på oss varje gång vi kommer ut på balkongen, vara med när vi städar toalådan och Zelda har blivit en riktig pussgurka. Men dom är ändå inte alls förtjusta i att bli upplyfta, bli klappade går bra om dom samtidigt äter och det ska bli spännande att se hur det går när klorna ska klippas... Men det går som sagt stadigt framåt och jag tror allt att det kommer bli två gosekaniner av dom i framtiden!