Julafton & födelsedag
Då var juldagarna över, och vilka intensiva dagar det har varit! 
Jag åkte ju på en smällförkylning i början av julveckan som faktiskt fortfarande sitter i lite, men min jul var verkligen helt underbar. På julafton åkte vi hem till mina föräldrar vid 12-tiden där vi tillbringade några timmar tillsammans med mina föräldrar, bror och mormor. Det var roligt att mormor kunde vara med i år, hon lider nämligen av en demenssjukdom och brukar orka med julafton lite olika beroende på dagsform, men hon orkade allt med grötmiddagen, julklappsutdelning och att sitta med oss i några timmar och hon verkade allt ha det trevligt!
Är det inte lite lustigt hur ens syn på julafton ändras med åren? När man var liten handlade ju mer eller mindre hela julen om julklappar och god mat, nu prioriterar man familjen mer och personligen uppskattar jag julklapparna på ett annat sätt. Det är ju absolut inte så att man inte uppskattade julklapparna när man var liten, men nu uppskattar man självklart det materiella som får, men även tanken och ansträngningen bakom varje present.
Om man ska gå in på julklapparna så fick jag bl.a. en gosig morgonrock (som jag mer eller mindre bor i numera), Ernst Kirchsteigers kokbok, stekpanna, köttermometer (märks det att matlagning är ett växande intresse?) och badtillbehör. Senare på eftermiddagen kom min faster med sambo och båda kusinerna. Vi tillbringade kvällen med att dricka glögg, äta julmat och spelade julklappsleken.
Visst brukar man vara helt slutkörd när väl den 25 december kommer? Det man helst vill göra är ju bara att lulla runt hemma och inte hitta på något speciellt. Jag fick bara dega hemma till eftermiddagen innan det blev kvällsjobb 14.15-21.30 - inte något som stog högt upp på min önskelista direkt, men det blir ju ändå en del välbehövliga extrapengar under julhelgen.
Sedan kom min födelsedag den 26:e - vilket inleddes med jobb 07.00-16.00. Kollegorna bjöds på tårta, jag fick lite födelsedagssång och när jobbdagen var slut blev det full fart hem för att hinna slänga ihop en tårta till gästerna som skulle komma vid 17-tiden. Jag hann montera ihop en marsipantårta, snabbduscha och slänga på mig anständiga kläder nästan innan första gästen knackade på dörren - haha, nästa år får jag nog ha lite mer tid att fixa iordning allt!
Det blev ett trevligt firande med närmsta släkten och bästa vännen med sambo och son som kom över några timmar. Fick öppna några paket och även då blev jag så glad över de genomtänkta presenterna - bland annat mer badgrejer, presentkort på tjejkväll med Emma, en fin scarf m.m. Jag är som sagt tacksam över alla saker som jag fick, men om jag får välja vilken present som jag blev gladast över så var det den här från Sanel:
När vi förlovade oss så friade Sanel med ett armband istället för en ring, då han vet att jag inte är så förtjust i ringar egentligen. Jag hade armbandet på mig hela tiden, men så försvann det någonstans utomhus i våras, vilket såklart var väldigt trist! Men så fick jag ett nytt armband i födelsedagspresent - hur gulligt är inte det på en skala?!
Sedan i söndags har jag bara varit ledig den 27:e och har nästa lediga dag på måndag. Kan konstatera att det skulle ha varit väldigt skönt att ha varit ledig på juldagen, har nog inte riktigt hunnit vila upp mig efter julen och har varit slut efter jobbet hela veckan (därav det här väldigt sena jul-inlägget) - men bara imorgon kvar så får jag sova på iallafall måndag.
Hoppas att ni har haft en trevlig jul!
Årets julgran
I vanliga fall brukar det bli äkta gran här hemma, men i år har det liksom inte prioriterats - vilket delvis kan ha att göra med granbarren som gömde sig i lägenheten fram till mars... 
Så den här julen pryds vardagsrummet av farmors gamla plastgran:
Något till åren, gles mellan grenarna och inte särskillt realistisk - men den duger bra ändå :)
En presentation
Då börjar det bli lite ordning här på bloggen med en anständig header och jag har även förberett några inlägg för att kicka igång det hela. Så då är det väl dags för den obligatoriska presentationen av ägaren till bloggen: 
Lite basic
Nelly heter jag då, jag är 24 år gammal (några dagar till åtminstone, fyller år den 26:e december), bor i en mindre stad utanför Göteborg i en mysig 2:a och jobbar som undersköterska inom hemtjänsten. I somras gifte jag mig med min man Sanel, som är bosnisk medborgare och i vår ska vi påbörja resan mot att han ska få uppehållstillstånd i Sverige (i dagsläget är han i Sverige i 3 månader, stannar i Bosnien i 3 månader osv)
För övrigt så gillar jag växter - har ungefär 25 växter i lägenheten & på balkongen, är lätt galen i djur, gillar inredning och älskar att skratta.
 
Fotografering
Jag har nog nästan alltid varit intresserad av fotografering. När jag och min bror var små fick vi varje sommar varsin engångskamera av våra föräldrar, därefter blev det enklare digitalkameror och när jag var i 15 års åldern sparade jag ihop till min första systemkamera - en Nikon D40x. 
Nu fotar jag med en Nikon D3200 och fram till för typ 2 år sedan fotade jag väldigt mycket, då framförallt djur och natur - jag åkte runt på hopptävlingar, var på Nordens Ark typ varannan månad och drog med mig familjens hund till olika fotomiljöer. Men jag tappade fotografering med systemkamera och i dagsläget fotar jag mest med min mobil och då mest natur- och vardagsbilder.
Men jag vill verkligen komma tillbaka till fotointresset igen och ska försöka få liv i fotograferandet så som jag hade igång det för några år sedan, jag tror att bloggen kan vara den sista puffen för att komma igång igen.
  
Hälsa & träning
Jag har alltid varit en aktiv person och har sedan 5 år ett väldigt fysiskt aktivt jobb inom hemtjänsten. Men jag har sedan jag varit liten pendlat mellan att vara småmullig och överviktig. Sen har jag väl inte direkt haft turen på min sida och har brottats med medfött dåliga knän, operation och förra året riktigt dåligt immunförsvar med många sjukdagar. 
2014 var verkligen mitt år hälsomässigt sett. Jag mådde så bra och hade en sån balans i livet. På 3 månader rasade jag, helt spontant, väldigt mycket i vikt, jag tränade för att det var roligt och jag hade en så bra kondition och styrka. 
Sedan hände det så mycket saker i livet - jag träffade Sanel och inledde ett långdistansförhållande, flyttade hemifrån, bröt upp med två av mina då bästa vänner och det hände helt enkelt väldigt många saker på kort tid. Så mina träningsvanor försvann och jag gick upp domdär kilona igen. 
Det är först nu som jag faktiskt inser att det är helt okej. Klart som 17 att jag inte kan äta och träna på samma sätt nu när jag bor i egen lägenhet med man på halvtid och ett heltidsjobb, som jag gjorde när jag var singel bodde hemma! 
Förra året var jag så otroligt nära på att gå in i väggen. Jag var sjukskriven i 1 månad pga utmattningssymptom och jag mådde verkligen inte bra. Så jag har bestämt mig för 2018 ska bli starten till mitt nya liv.
Och inte som i "jag ska nå min drömvikt innan årets slut", nej! Utan som i att "jag ska få tillbaka balansen i livet" - träna för att det är roligt, få in bra sömnrutiner, äta bra mat och dra ner på stressandet. Sen kan jag ärligt säga att jag inte alls trivs i kroppen jag har idag och jag vill verkligen gå ner till en normal vikt. Men det är liksom inte målet, utan jag vet att det kommer följa med på köpet när balansen kommer tillbaka.
Så jag kommer också skriva en del om hälsa & träning här på bloggen som ni kanske förstår - men på en sund nivå, här blir det inte några bantningstips och absolut inte någon vikthets.